Onderwijs / Studiefonds

Stichting Tele Family helpt gezinnen in de sloppenwijk van Mombasa, Kenia. We bevorderen zelfredzaamheid door het verstrekken van microkredieten en educatie. Voor kinderen is er een dagopvang en basisschool gebouwd. Voor jongeren is er een vakschool. Om jongeren na hun basisschool en middelbare school de mogelijkheid te geven een studie te volgen, bieden we financiële hulp uit een studiefonds.

Microkrediet

Stichting Tele Family doorbreekt de armoedespiraal en helpt deze gezinnen zelfvoorzienend te worden door training, coaching en het verstrekken van microkredieten aan alleenstaande moeders. Terwijl de moeders aan hun handel werken zorgt Tele Family voor dagop-vang van hun kleine kinderen en scholing van de oudere kinderen.
Er zijn al ca. 100 vrouwen actief in het “Women Business Program”. Voor deze vrouwen zijn de levensomstandigheden zeer verbeterd. In het programma krijgen zij na een training een microkrediet zodat ze hun eigen handeltje kunnen opzetten.

Kindsponsoring

Stichting Tele Family wil kinderen in armoede een kans geven. Onderwijs is  een belangrijke voorwaarde om zelfredzaam te worden. Om de armste gezinnen daarbij te ondersteunen is er een sponsorprogramma waarbij kinderen ondersteund worden om naar school te kunnen gaan. Met de sponsoring worden o.a. schoolgeld, uniforms, boeken en indien nodig medicijnen voor de kinderen betaald.