Karanja afgestudeerd

Karanja kreeg in januari 2009 een sponsor waardoor hij naar school kon. Afgelopen november is hij afgestudeerd en begin december hebben ze een klein feestje voor hem georganiseerd!

Uiteraard willen we ook zijn sponsor hartelijk bedanken.

Actie: voedselpakketten voor gezinnen

Precies waar we onze mensen in Kenia nu in proberen te steunen, in contact blijven met de kinderen, school werk meegeven om te voorkomen dat ze straat op gaan.
Op dit moment hebben we een actie om voedselpakketten uit te delen aan gezinnen. Naast onderwijs nu ook in deze basale behoefte proberen te voorzien.
Bijdragen kan door een gift over te maken op NL53 RABO 0149 1122 54 o.v.v. voedselpakket.

Actie: mondkapjes

Heerlijk op vakantie naar het buitenland? De regels voor mondkapjes zijn vaak strenger dan in Nederland. Bestel een setje herbruikbaar, duurzame mondkapjes! De opbrengst gaat naar de bouw 2e fase vakschool.
update 19-08: Actie is inmiddels gestopt, iedereen bedankt voor zijn/haar bestelling!

Voortgang Bouw

27 mei zou het workteam2020 vertrokken zijn naar Kenia om daar te helpen met de bouw en kennis te maken met het project. Door Corona kan dit helaas niet doorgaan. Onder restricties is men in Kenia wel in staat gewoon te bouwen. Klik op de link om foto’s van de voortgang te zien.

Lees verder

Wilde Ganzen

De Wilde Ganzen vinden de uitbreiding van de vakschool een mooi project wat voldoet aan hun eisen. Daarom zullen ze ondersteunen met de bouw ervan! Voor iedere euro die we ophalen, legt de Wilde Ganzen een halve euro bij.

Wijnactie succesvol

Met de opbrengst van de wijnactie zijn we weer een stukje dichterbij ons doel, het bouwen van de tweede fase van de vakschool. De vakschool wordt uitgebreid met een keuken en restaurant. Met deze uitbreiding kan men opgeleid worden tot kok en met het restaurant kan de school geld verdienen om zo zelfstandig te kunnen opereren.

Straatje leggen

Workteam2020 aan het werk! De handen uit mouwen voor de uitbreiding van de vakschool in Kenia. Zo hebben we voor de NGK in Houten een verwilderd stukje tuin opgeknapt en bestraat om meer fietsen te kunnen stallen.

Workteam 2020

Het workteam voor 2020 is aan de slag! Wij zetten ons in om fondsen te werven voor de bouw van een keuken en restaurant. Met deze uitbreiding kan men op de vakschool ook opgeleid worden tot kok. Met het restaurant kan de school zelf geld verdienen om zo zelfstandig te kunnen opereren.

Lees verder

Vrijwilligster Vera in Kenia

Vanuit Kenia een update van een vrijwilligster
Momenteel loop ik al bijna twee weken stage bij de Tele Family Foundation in het warme Kenia. Het is ontzettend bijzonder om me bezig te mogen houden met het microkredietprogramma.
Ik ben Vera, student Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit en ik woon voor twee maanden in Likoni. Ik verblijf in een gastgezin en kom op deze manier dan ook echt in contact met de Keniaanse cultuur. Twee keer per week doe ik samen met twee anderen bedrijfsbezoekjes. Dan gaan we langs bij vrouwen die een microkrediet ontvangen hebben om te kijken hoe het met henzelf en met hun bedrijfje gaat. Daarnaast ben ik aanwezig bij de groepsmeetings op woensdag waarbij er zes groepen vrouwen een uurtje bij elkaar komen om een stukje van hun lening af te betalen.
In mijn onderzoek richt ik me op de werking van het microkredietsysteem en op de opbouw van (sociaal, economisch en menselijk) kapitaal.
Het is nog heel erg wennen, maar wel ontzettend bijzonder hoe het hier allemaal gaat. Kwa heri! (Bye!)

Hartelijke groet,
Vera

Tuk tuks voor Hope Hostel

Hope Hostel
Vier jaar lang hebben we onderdak geboden aan zeer kwetsbare kinderen, we hebben verbetering gezien en versterking van hunzelf. We hadden een zorgzame familie die voor hen zorgde, na drie jaar hebben ze ervoor gekozen om te stoppen vanwege eigen familiezaken. We danken God ervoor dat een ander God vrezend echtpaar de taken hebben overgenomen en het heel goed doen.
We werken er hard aan om zelfvoorzienend te worden, daarom hebben we twee Tuk Tuks gekocht. Met de opbrengst van de taxi service die we daarmee zijn gestart zullen we de kosten van het hostel proberen te dekken. Dit is een grote stap en we hopen dat we in de toekomst het bedrijf kunnen uitbreiden.