Workteam 2020 – Wijnactie

Let op,  Actie is afgelopen!

Bestel nu onderstaande wijnen, waarmee de opbrengst ten goede komt aan de bouw van de vakschool.

Domaine Les Terres Noires
De wijngaarden van Les Terres Noires liggen niet ver van de Middellandse Zee in de buurt van de bekende badplaats ‘Le Cap d’Agde’. De 25 hectare wijngaard van het domein zijn beplant met typisch Franse druivenrassen. Hiervan worden zowel monocépage-wijnen (wijnen gemaakt van één ras) als multicépage-wijnen (van twee of meer rassen) gemaakt. Het behoud van het specifieke karakter van de druivenrassen staat voorop. Om dat te bereiken worden de modernste technieken en materialen ingezet. Ook gebeurt de oogst mechanisch in de vroege ochtend, opdat het fruit zo min mogelijk wordt aangetast door de hitte. De wind vanuit zee zorgt weliswaar voor wat afkoeling, maar het kan hier in de zomer flink warm worden. Met hete zomers en koele winters is het klimaat dus typisch mediterraan. De wijngaarden zijn aangelegd op een vulkanische bodem van zacht tufsteen en basalt met fossiele resten van schelpdieren.

Terres Noires Merlot

Proefnotitie:
De geur wordt bepaald door aardse tonen en verleidelijk rood fruit. De smaak is soepel, fruitig met rijpe en zachte tanninen.

Schenkadvies:
nu tot 2021, 16-18°C

Terres Noires Chardonnay

Proefnotitie:
Heel stuivende en frisse neus met licht groenige tonen maar toch ook een zekere vettigheid. In de smaak keert het frisse fruit terug en treden ook de sappige zuren op de voorgrond.

Schenkadvies:
nu tot 2021, 8-10°C

Let op, actie is afgelopen.

De succesvolle wijnactie is afgelopen, iedereen hartelijk dank voor dit succes!